Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Όχι από το Δημοτικό Συμβούλιο για το υδροηλεκτρικό στο Γοργοπόταμο



-"Λέμε ΝΑΙ στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά ΟΧΙ στον Γοργοπόταμο", είπε ο Γιώργος Κοτρωνιάς
- Αντίθετοι και οι επικεφαλής των άλλων συνδυασμών

Είμαστε υπέρμαχοι των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, είπε ο Δήμαρχος, αλλά όχι εκεί που θα θίγονται δεδομένα, όπως η Ιστορικότητα του Γοργοποτάμου και το φυσικό κάλλος της περιοχής.
Μάλιστα ο Γιώργος Κοτρωνιάς είπε ότι ήταν μια αρνητική έκπληξη για τον Δήμο, η απόφαση της ΡΑΕ(Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας), που ενέκρινε την λειτουργία του εργοστασίου της περιοχής. Αυτό που προέχει για τον Δήμο είναι η προστασία και η ανάδειξη της περιοχής του Γοργοποτάμου και όχι το κέρδος των επιχειρήσεων.
Ο Γιώργος Κοτρωνιάς κάλεσε όλους τους φορείς, κόμματα και βουλευτές να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ από πλευράς νομικής υπηρεσίας του Δήμου, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.Επίσης ο Δήμαρχος πρότεινε να επιδοθεί και αυστηρό ψήφισμα στο αρμόδιο Υπουργείο.
Την αντίθεσή τους εξέφρασαν και οι επικεφαλής των άλλων συνδυασμών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Τηλέμαχος Φωτεινός, υποστήριξε ότι το έργο είναι αναπτυξιακό για την περιοχή και πως η τοπική κοινωνία δεν έχει επαρκή ενημέρωση.<<Είμαι σίγουρος πως αν ενημερωθεί σωστά η τοπική κοινωνία θα αλλάξει γνώμη>>, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φωτεινός.
Υπήρχε και παλιά υδροηλεκτρικό εργοστάσιο και θα μπορούσε η νέα μονάδα να εγκατασταθεί εκεί, να αναβαθμιστεί και να αποτελέσει πόλο έλξης για την περιοχή.
Τέλος ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας είπε ότι δεν περίμενε να συναντήσει τόσο εχθρικό κλίμα, ωστόσο δεν παρέλειψε να τονίσει με νόημα πως το νερό είναι εθνικός πλούτος και η Λαμία δεν είναι ανεξάρτητο κράτος.
πηγή

Σχόλιο Aleposita Blogspot : Kαι ποιός σου είπε εσένα ρε Φωτεινέ ότι θα μας αλλάξεις γνώμη ή ότι θέλουμε υδροηλεκτρικό σταθμό ; Να διαλύσετε κάτι τόσο όμορφο που έχει ο Γοργοπόταμος για να βγάλετε φράγκα ; Θα δούμε κατα πόσο οι τοπική κοινωνία θα σε αφήσει στο να διαπράξετε αυτό το έγκλημα κατά της φύσης. Και όσον αφορά για τον πόλο έλξης ΤΩΡΑ είναι πόλος έλξης επισκεπτών από όλη την Ελλάδα. Θα πάψει να είναι με τις βλακείες που μας λές.
Τέλος να αναφέρουμε ότι ή περιοχή "Φαράγγι Γοργοποτάμου" έχει περιληφθεί στον Εθνικό Κατάλογο των περιοχών Δίκτυο NATURA 2000 με κωδικό GR 2440003. Η περιοχή "Κοιλάδα Ασωπού" έχει επίσης περιληφθεί στον Εθνικό Κατάλογο των περιοχών Δίκτυο NATURA 2000 με κωδικό 2440007 και η οποία είναι ενταγμένη στο Κοινοτικό Δίκτυο των Ζωνών Ειδικής Προστασίας της ορνιθοπανίδας (S.P.A.). Η υδροληψία εμπίπτει επίσης στην περιοχή "Εθνικός Δρυμός Οίτης", η οποία έχει περιληφθεί στον Εθνικό Κατάλογο των περιοχών Δίκτυο NATURA 2000 με κωδικό GR 2440004 και ένας μέρος της εμπίπτει εντός του Καταφυγίου Άγριας Ζωής "Σκασμένη Φραντζή - Δύο Βουνών" του Δασαρχείου Λαμίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου