Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Αντιδράσεις στην Επίδαυρο για τα ιχθυοτροφεία

 
Αντίθετοι με την εφαρμογή της απόφασης που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και προβλέπει την ένταξη της περιοχής στο Ειδικό πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών, στέκονται οι κάτοικοι του δήμου Επιδαύρου, προαναγγέλλοντας δυναμικές κινητοποιήσεις. Σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, ο Σαρωνικός θα μετατραπεί σε πραγματικά νεκρή θάλασσα. Ακόμα, η δημιουργία μιας τεράστιας βιομηχανικής ζώνης ιχθυοκαλλιέργειας θα έχει σημαντικές συνέπειες στον Τουρισμό, τονίζουν οι κάτοικοι της περιοχής.
Όπως προβλέπεται από την απόφαση του υπουργείου, σε απόσταση 50 μέτρων από τις ακτές της αρχαίας Επιδαύρου, θα δημιουργηθούν και θα λειτουργήσουν ιχθυοτροφεία. Μέχρι στιγμής, λειτουργούν τουλάχιστον 8 μονάδες, που επιβαρύνουν το θαλάσσιο οικοσύστημα της περιοχής, χωρίς ωστόσο να έχουν προκαλέσει – προς το παρόν – κάποιο σοβαρό πρόβλημα στις παραλίες της.
Η αντίδραση του δήμου της Επιδαύρου ήταν άμεση. Με την διεξαγωγή τοπικών συνελεύσεων σε όλα τα διαμερίσματα του, θέλησε να ενημερώσει όλους του δημότες για το θέμα και να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο κινητοποιήσεων. Συγκεκριμένα σήμερα η επιτροπή αγώνα μοίρασε φυλλάδια και άλλο υλικό, στα διερχόμενα αυτοκίνητα που στρίβουν από την εθνική οδό και παίρνουν το δρόμο Ισθμού-Επιδαύρου, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να οργανωθεί αντίστοιχη κινητοποίηση, αυτή τη φορά στα διόδια.
Όσον αφορά στο μέλλον των κινητοποιήσεων, αυτό φαίνεται πως θα εξαρτηθεί από τη συνάντηση που θα έχουν την Πέμπτη, αντιπροσωπεία του δήμου Επιδαύρου με τον αναπληρωτή υπουργό του ΥΠΕΚΑ, Νίκο Σηφουνάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου