Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Η Επίδαυρος σε χρειάζεται!



Όπως προβλέπεται από την απόφαση του υπουργείου, σε απόσταση 50 μέτρων από τις ακτές της αρχαίας Επιδαύρου, θα δημιουργηθούν και θα λειτουργήσουν ιχθυοτροφεία. Μέχρι στιγμής, λειτουργούν τουλάχιστον 8 μονάδες, που επιβαρύνουν το θαλάσσιο οικοσύστημα της περιοχής, χωρίς ωστόσο να έχουν προκαλέσει - προς το παρόν - κάποιο σοβαρό πρόβλημα στις παραλίες της. 
 ΠΡΟΣΠΑΘΟΎΝ ΝΑ ΠΕΡΆΣΟΥΝ ΜΈΤΡΑ ΤΏΡΑ ΠΟΥ Η ΠΡΟΣΟΧΉ ΌΛΩΝ ΕΊΝΑΙ ΣΤΑ ΕΠΊΚΑΙΡΑ ΘΈΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ!!  

Παρακαλώ συννυπογράψτε κι εσείς στο παρακάτω λινκ και προωθήστε το σε όσο περισσότερο κόσμο μπορείτε!

  Φίλοι της Επιδαύρου!
 Η Ελληνική κυβέρνηση προγραμματίζει να εγκαταστήσει μια τεράστια Βιομηχανική Ζώνη Ιχθυοκαλλιέργειας στη θαλάσσια περιοχή της Επιδαύρου, μέσα στον πολύπαθο και μυθικό Σαρωνικό.
 Για να εξυπηρετηθούν λίγα επιχειρηματικά συμφέροντα και να εφαρμοστούν οι εντολές της Πράσινης Βίβλου και της κοινής Αλιευτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η θάλασσά μας γίνεται ιδιωτική.
 Επτά μόλις χιλιόμετρα από το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και 200 μόλις μέτρα από το μικρό αρχαίο θέατρο της Ακρόπολης της Πόλης, η θάλασσα ετοιμάζεται να δεχτεί μία βίαιη και ολοκληρωτική καταστροφή.
  • Το μέλλον και η υγεία των ανθρώπων της Επιδαύρου πλήττονται άμεσα.
  • Η ζωή στη θάλασσα νεκρώνει οριστικά και η ζωή στη  βιοποικιλότητά της θυσιάζεται στο βωμό του αδίστακτου κέρδους!
  • Οι βυθισμένες πολιτείες και οι άλλες ενάλιες αρχαιότητες πεθαίνουν!
 Το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, προστατευμένο από την UNESCO.
Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ  ΥΒΡΙΣ – (ΠΡΟΣΒΟΛΗ) ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ.
  • Η αισθητική ισορροπία και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της ευρύτερης περιοχής που ο Ασκληπιός διάλεξε να φτιάξει το θεραπευτήριό του,ανατρέπεται.
  • Η παρακαταθήκη του, που συνδυάζει τη θεραπεία του σώματος με την υγεία της ψυχής και του πνεύματος, συμπορεύεται με τις μεταλλαγμένες τροφές.
  • ο τουριστικό ιδεώδες, δηλαδή η περιήγηση, η επαφή με τη φύση και η βαθειά γνωριμία με το πνεύμα και την παράδοση του λαού μαςαπαξιώνεται πλήρως.
  • Ο λόγος του Αισχύλου, του Σοφοκλή, του Ευριπίδη και του Αριστοφάνη διώκεται.
  Φίλοι της Επιδαύρου!
Συμπαραταχτείτε μαζί μας στον αγώνα μας:
Για να προστατέψουμε το Δήμο της Επιδαύρου από τις ανίερες αποφάσεις της άπληστης κερδοφορίας για λίγους, που υπηρετεί η κυβέρνηση.Για να ματαιώσουμε αμέσως τα βέβηλα κατευθυνόμενα σχέδια!Για να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, αμόλυντη, τη θαλάσσια αγκαλιά της Επιδαύριας Γης.
                    ΑΥΤΗ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΧΤΕΙ!                     ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ                           ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου